Látnivalók a környéken

Királyréti Kirándulóközpont

A Királyréti Kirándulóközpontban található egy az ember tájformáló szerepét, a Börzsöny kialakulását és az erdőgazdálkodás eszközeit bemutató kiállítás. A kirándulóközponttól induló két tanösvényt érdemes bejárni.

Bajdázói kőfejtő

A Királyrét feletti Bajdázói kőbánya időszakosan, de 2007-ig biztosan üzemelt. 1912-ben az andezit szállítására még vasúti szárnyvonal is épült. 

Bajdázói tó

A mesterséges tavat az 1700-as évek végén hozták létre a vasérckohászathoz szükséges víz tárolására, később pedig halastóként használták. 2010-ben az eliszaposodott tónak helyreállították a vízfelületét, hogy mára az élővilág teljesen megújuljon.

Nagy-Hideg-Hegy

Nagy-Hideg-hegy a Börzsöny harmadik legmagasabb hegye a 864 méteres magasságával. A déli hegyperemén található az ország egyik legmagasabban fekvő, kőből épült turistaháza.

Magas-Tax

A Királyrét Hoteltől északnyugatra található a 737 méter magas hegycsúcs, amelynek lábánál egy turistaház található. (A turistaház jelenleg zárva tart.)

Csóványos

A Csóványos 938 méteres magasságával a Börzsöny legmagasabb hegycsúcsa, mely Pest és Nógrád megye határán fekszi. Érdemes felmenni a kilátóba ahonnan az egész Börzsöny belátható.

Spartacus forrás

Csóványostól nem messze található a Spartacus forrás, mely bár csekély vízzel rendelkezik, érdemes felkeresni.

Oltárkő

A Spartacus forrástól 20 percre fekszik, a Magas-Börzsöny vidékének egyik legszebb természeti formakincse az Oltárkő.